Tisková zpráva k uzávěrce soutěže Můj první milion

před 4 roky, 9.2.2015 v rubrice Aktuality | Co je nového? Do soutěže je zapojeno 59 projektů. Ve středoškolské kategorií je přihlášeno 22 projektů, zbývající připadají na vysokoškoláky a veřejnost.

Rady, peníze a prestiž? Stále větší zájem

Do soutěže Můj první milion je přihlášeno 59 projektů Více práce, než kdykoliv předtím, budou mít v nadcházejících měsících porotci tradiční soutěže Můj první milion. Do akce, v níž mezi sebou o hodnotné ceny zápolí autoři zajímavých podnikatelských záměrů, je totiž tentokrát zapojeno 59 projektů. Termín pro registraci přihlášek do osmého ročníku vypršel na konci ledna. „Jde o historicky nejvyšší zájem. Co nás ale těší více než suchá čísla, to je rostoucí úroveň předkládaných projektů,“ řekla Daniela Sobieská, jednatelka pořádajícího Technologického inovačního centra Zlín.

Soutěžní projekty jsou rozděleny do dvou kategorií. Středoškolských je přihlášeno 22, zbytek připadá na vysokoškoláky a veřejnost. Pro ty nejlepší jsou připraveny ceny v hodnotě 450 000 korun. „V hlavní kategorii, tedy v té, kde zápolí studenti vysokých škol a veřejnost, čeká na nejlepšího 70 000 korun a další ceny v podobě zázemí podnikatelského inkubátoru či poradenství v obchodní a marketingové oblasti. Pro nejlepší soutěžící je také připraven šestitýdenní akcelerační program v co-workingovém centru,“ přidává podrobnosti Daniela Sobieská.

Tím nejhodnotnějším přínosem pro rozjezd podnikání ale stále zůstávají cenné rady od odborníků. Jedním z hlavních cílů soutěže je totiž právě vytváření podmínek pro rozvíjení podnikatelského ducha a podnikatelského vzdělávání ve Zlínském kraji. „Nedílnou součástí projektu jsou proto také tematické workshopy. Ty spojené s aktuálním ročníkem byly zaměřeny například na efektivní způsoby v oslovování investorů, nejčastější chyby v projektech či na partnerský marketing,“ doplnila manažerka soutěže Zuzana Drotárová. První kolo hlavní kategorie se uskuteční 10. února. Ti, kteří projdou tímto sítem, jsou zařazeni do akceleračního programu. Druhé kolo, v němž soutěžící své projekty prezentují před hodnotitelskou komisí, je naplánováno na duben – stejně jako slavnostní vyhlášení. V případě středoškoláků bude jasno již během března. Více o harmonogramu na www.mujprvnimilion.cz.

< Listopad 2018 >
Po
Út
St
Čt
So
Ne

Pozvánka na seminář - Proč začít podnikat v oblasti…

Dne 21.11.2018 se koná v Technologickém inovačním centru setkání s osobností - Martin Kotek…

Kybernetická revoluce ve Zlíně

KYBERNETICKA REVOLUCE.CZ-LID VERSUS ROBOTI? Kde: TIC Zlín 20.11.2018 od 9,00 hod.

Město Kunovice získalo dodtaci na revitalizaci staré školy

Starou školu v Kunovicích čeká rekonstrukce

VÝZNAMNÍ PARTNEŘI PROJEKTU

SPOLEČNOST VĚDECKOTECHNICKÝCH PARKŮ ČR